söndag 3 januari 2021

fattigmånaden




Januari sägs ju vara fattigmånaden. Kanske med tanke på allt som spenderats till och under jul och nyårshelgen. Det är nog sant, men här hos mannen och mig finns det i vart fall mat så det räcker ett tag, just på grund av överköp till helgerna. Nu blir det till att knapra i sig rester av skilda slag ett tag framöver.

Denna dag såg jag årets första snöflinga utanför mitt köksfönster.


Det var inte speciellt mycket, men alltid något.
Det är ju inte så att jag längtar efter snö, men det piffar allt upp lite och ger lite ljus åt saken.

Hörde lite skrock igår. Så som vädret var på juldagen kommer det att bli sju veckor framöver. Det ska vi verkligen inte hoppas. Regn, snålblåst, fuktigt och grått. Nää, vill inte!
Hörde också igår av en jag känner att nu har hon packat ner julen för denna gång. Kanske lite i tidigaste laget om man frågar mig, även om inte jag heller kommer hålla tomtarna vakna och uppe så värst länge.

Några nyårslöften har jag inte gett men en liten reflexion finns allt. Trots att jag älskar loppisar och auktioner ska jag inte köpa hem annat än sådant jag verkligen behöver. Inte en massa "bra att ha" eller nostalgiprylar.
Det är nog dags att nyttja det som redan finns. Detta då minus pussel, som för tillfället är min stora passion. Älskar pussel!


Vi har ett helt underbart vinterväder här hos oss idag. Solen skiner, lite vitt på marken, nån enstaka minusgrad och framför allt totalt vindstilla.

Det fick bli en kort promenad bort till ankdammarna.


Fåglarna vill också ha lite extra nu i helgtider och nu när det är lite kallt därute.






En rejäl påse med överblivit bröd hade vi med oss till fåglarnas stora förtjusning. Ett visst mått av avund gick att skönja fåglarna emellan. Alla ville de roffa åt sig de största och bästa brödbitarna. Dock tror jag att det hela slutade lyckligt utan någon individskada.

Dagens ordspråk:
" Avundsamma ögon blir aldrig mätta" / Ryskt ordspråk








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar