tisdag 8 december 2020

inte så kul......





Inte alla minnen är lika trevliga.
Jag minns detta datum för sju år sedan, 2013, då vi fortfarande bodde på gården. Detta datum hade vi varit utan el i 27 timmar! Ett långt strömavbrott mitt i vintern om du frågar mig.
Kallt och mörkt. Svårigheter med att få vatten till hästarna då vi i stallet hade eget vatten. Det blev till att hämta vatten i köket i spannar och hinkar och bära ut. Både tungt och tidskrävande. 
Turligt nog hade vi en egen värmekälle i form av vedeldad spis där vi kunde tillaga lite te och något mycket enkelt att äta. 27 timmar är LÄNGE!
Det fanns inte så mycket sysselsättning på kvällarna, ingen tv, radio eller annat. Allt fick ske i skenet från stearinljus.
Samtidigt som detta pågick hade både mannen och jag våra jobb att åka till. Det blev mycket långa, kalla och mörka dagar med ibland lite dålig stämning.

Känns som mannen och jag farit runt hela Skåne denna gråa och lite ruggiga dag. Svedala, Ystad, Skivarp och Trelleborg är orter som idag fått besök av oss.
Först läkarbesök för mannen. Allt var ok och inga konstigheter så här långt. Det synes som den operation han genomgick för några månander sedan givit önskat resultat.
Glada som små barn på julafton va vi när vi vände hemmåt.
Innan vi nådde hemmet blev det en del inköp (livsmedel) under Corona-säkrade förhållande
Nu klarar vi oss lite.

Nu är vi hemma och det blir en lugn eftermiddag i TV-soffan.




Lite frukt, ett glas bubbel och en eller flera godisbitar kan väl aldrig bli fel eller skada
Känns som en bra idè. 



Kanske kan det slinka ner en mandelmussla lite senare. Men det blir utan grädde och sylt.
Årets mandelmusslor bakades igår och bör nog provsmakas idag.

Får väl ta itu med julstöket imorgon då.......


Ha en fin dag ni alla därute.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar