torsdag 11 februari 2021

förstår vi vad som skrivs?





Att myndigheter skulle skriva så att vi, det vanliga folket, skulle förstå bestämdes år 1991. Det var då myndigheters skrivregler kom. Men hur blev det? Förstår vi? Blev det bättre? Jo, något bättre har det blivit men det är lång väg kvar innan alla kan förstå vad som står skrivit i många av de brev som myndigheter skickar ut och ber oss ta del av och kanske till och med besvara.


Denna dag började tidigt här på Casa Prelata. Redan stax över tre var jag vaken. Upp en sväng men bestämde mig för att ge sömnen en chans, så tillbaka till sängen. Nädå, det funkade inte. 04.30 satte jag på mitt tevatten och gjorde min knäckemacka. Det var dags för första frukosten.
Inte så dumt att va uppe tidigt ibland. Denna morgon blev det både städat undan lite i två överskåp till kyl och frys och inte nog med detta, det blev även delat läkemedel åt mannen så nu har han färdiga dosetter igen. Allt medan mannen sover sin skönhetssömn.

Nu funderar jag på nästa steg.......
Det blir nog lite korsord. Lagom ansträngande så här på morgonkvisten,
Det är kallt idag. Det biter i kind och näsa. Termometern visar minus tio grader här utanför vårt fönster. Jag har bestämt mig.....det blir ingen promenad idag.
Tv sänder nog någon gammal skåpmat eller så finns ju både Netflix och streamingstjänster så det ska nog funka.

Ha det fint därute. Håll avstånd, håll ut och håll er varma.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar