tisdag 24 oktober 2023

Brandlarm

Idag var det ingen vanlig dag när mannen och jag vart iväg och handlade till svågern. Nä, nästan genast vi kom in gick brandlarmet. Alla kunderna beordrades att lämna sina kundvagnar och lämna butiken. Eftersom vi hade aningen mer brådska idag än vi brukar valde vi att köra till en annan affär. Väl där upptäckte vi att här ville vi inte handla, detta passade inte vår inköpslista.
Sagt och gjort så åkte vi tillbaka till affär nummer ett och fann att nu var faran över. Alla kunder som väntat utanför var nu åter igen inne och shopade loss. Så gjorde även vi. Dock dröjde det inte mer än ca fem minuter innan larmet åter dånade i affären. Men, vi fick besked på att fortsätta handla det var något mysko som satte igång falsklarm hela tiden och brandpersonal var på plats och övervakade det hela. 

Nu är vi hemma igen. Jo, vi har varit en runda till vår egen lokala affär också. Faktiskt till två affärer. Det blev en ganska dyr inköptsrunda i dagligvarubutikerna idag. Nära 14oo kroner för inte mycket.

Nu blir det lite slappa framför TV:n. Mannen mentalladdar inför tävlingarna imorgon.
Själv tänker jag lite på hur roligt det var med egenuppfödda hästar till start. Det är ganska länge sen nu. Jag minns att just detta datum, den 24 oktober  år 2012.


Här är det ettåringarna som ska lära sig att lastas. På bilden är det bästa horsekeeper Anna som försiktigt lotsar Gloria Lodge in i släpet.
Allt gick bra och efter några träningsgånger gick det hur bra som helst. Det gäller att ha tålamod med unghästar.

Ja, ja det var som sagt länge sedan. Nu är det inköpta hästar för vår del. 
I morgon start Isaynomore på Jägersro. En bana hon bara besökt i tävlingssammanhang vid ett tidigare tillfälle. Nu håller vi alla tummar.

Hoppas ni har en fin dag där ni befinner er. Det har jag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar