torsdag 16 januari 2020

Bibelcitat och Ikea


Funderade lite på varför vissa människor inte kan visa lite omtanke, empati eller uppskattning.
Vet inte riktigt varför jag kom in på den tankevägen, men så var det i vart fall.
Alla känner vi väl någon som inte uppskattar andras omtanke och hjälpsamhet. Någon som bara tänker på sig själv och förringar allt andra gör. Någon som gärna klär sig i offerkoftan.
Dessa människor är enligt mig energitjuvar och kanske inte förtjänar din uppmärksamhet.
"Att kasta pärlor åt svin" är ett ordspråk som nog duger här. Nu menar jag inte att dessa människor måste vara svin, nä det är ett allt för grovt uttryck men ordspråket menar nog att inte slösa tid och kraft där det inte uppskattas.

Nog om detta. 
Dagen idag har inneburit en tur till Ikea!! Ni som känner mig vet att detta varuhus inte är ett ställe jag längtar till. Svårt att hitta både fram och ut. Inget annorlunda idag.
Anna, och jag startade med en s.k Ikea frukost stor.  Bacon som antingen var sönderstekta till oinkännlighet eller knappast stekt alls, prinskorv som absolut INTE va prinskorv, plätta som var torr i kanten och kall, äggröra som var det hemskaste jag ätit. Vill alltid slippa kasta mat men detta gick direkt i sopkärlet, gick inte att äta, kallt te vatten och smaklös ost. Var det inget som va bra då undrar ni säkert. Jo, frallebullen var god och spröd. Denna frukost kunde jag va utan.

Väl hemma kände jag mig ur form och lite sjuk. 
( berodde INTE på Ikeamaten). Det blev soffan, lite verktabletter  och några timmars sova framför TV:n. 
Nu känns det aningen bättre men någon mer aktivitet i dag blir det inte. 

Hoppas ni mår bra och hoppas ni kikar in ett tag 
imorgon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar