onsdag 15 januari 2020

Kjell i våra hjärtan.....


 Katter är inte alltid mjuka och ömsinta varelser som bara ligger vid öppna spisen och spinner.
I så fall är Kjell ett undantag.


Att ha trappan till övervåningen under uppsikt och kontroll var ett av hans callings här i livet. Här släpptes "ingen jävel över bron" så att säga.




Även om det kunde tyckas att hans koncentration var på annat håll så var han fullt uppmärksam på vad och vem som försökte ta sig upp för trappan. Djur eller människa spelade ingen roll.



Att han synes gäspa var bara en skenmanöver. Kjell var alltid på sin vakt. Alltid vässade klor och huggklara tänder.


När Kjell vilade gjorde han det gärna i sin favoritlåda, som var bäddad med både filtar och lite smått och gott att knapra på om väntan på byte skulle bli allt för lång.




Att slumra i handfatet på badrummet hade ju sina fördelar. Här behövde han inte kliva upp när han skulle dricka. Dricka gjorde han helst under kranen. Friskt rinnande vatten föredrogs. Så kunde han samtidigt hålla koll på människorna så de inte tvättade händerna och störde hans vila. Då blev han inte så glad.

När Kjell blev sur eller arg spann hann inte, det var mer ett fräsande, rytande och därefter full attack mot målet (offret). Många är de som varit rädda för Kjell och ännu fler som hyst största respekt för denna tamkatt.

Nu vilar han sen flera år i katthimlen. Undrar hur det går....

Vad denna dag har att erbjuda är ännu döljt i dunkel, klockan är i skrivande stund bara 05.33. Dagen lång och mycket kan hända. Hoppas på bra saker.

Syns vi här imorgon?? Hoppas.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar