fredag 30 oktober 2020

Så blev det ändå fel........

Stickade klart min tubhalsduk igår. Blev ganska snygg och härligt mjuk.
Så skulle den bara sys ihop i ändarna, lätt som plätt.
Tapetserinål plockades fram, och vid mitt tidiga morgonte satte jag igång. Det tar ju inte så lång tid att sy ihop så snart var den ihopsydd, rund och fin.
Nu bar det sig dock inte bättre än att jag i ivern sydde ihop den från RÄTSIDAN, fel sida alltså. Så trött jag blir på mig själv. Går ju inte att ta upp så den får helt enkelt va felsydd. Syns väl inte så mycket men jag vet ju om det och det räcker för att jag ska störas.





När jag var där i min gamla sylåda och letade nålar hittade jag annat kul också. Bland annat hittade jag detta nålbrev som har ca 100 på nacken. Imponerande. Nålbrevet har jag fått från min mor som tagit över det från sin mor, alltså min mormor. 






Tänk vad vackra små brev som gjordes till något så enkelt som vanliga knappnålar. Nu säljs dom i en hög i en påse eller någon plastburk.


I syskrinet fanns även denna förpackning med nålar.


Jag utgår från att det är tapeserinålar, stoppnål och så är det ju den där svängda nålen, nummer två på bilden, som jag inte har någon aning om vad den är eller har varit till.
Priset var hela 6 kronor och 50 öre när det begav sig, troligen på 50 talet.


Den där svängda nålen var tydligen något som användes ganska ofta för det fanns en paket till med samma typ av nål.

Synd att orginalförpackningen klippts sönder så någon mer information gick inte att få fram.


Visst kan man hitta fynd och kul grejor även i sina egna gömmor. Med andra ord så har jag inte full koll på vad jag har.

Nu önskar jag er alla en fin helg med eller utan spöken, godis och pumpor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar