torsdag 15 april 2021

Hon eller Han blir Hen

Det könsneutrala  pronomet blir ett faktum! Året var 2012 och allt startade med en artikel i Svenska Dagbladet. Till en början väckte det stor uppståndelse men som med så mycket annat la sig ilskan och frustrationen ganska snart och allt fler börjad använda ordet. Smidigt tyckte många. Trams tyckte andra.
Hur vet jag nu detta då??? Jo jag har läst mig till det, så det är inget jag mindes för egen "maskin" så att säga.

Enligt väderprognosen ska det bli ett hyffsat vårväder denna torsdag. 11 plusgrader är utlovat. Då blir dessa mina sällskap i uterummet skulle jag tro.


Sämre sällskap än Björn kan man ju ha.
Med detta vill jag ha sagt att det blir inget pussel idag. Bara mord och elände innan det senare i eftermiddag är dags för ett teams-möte.

Fruktfatet är fyllt så det ska nog bli bra.


Det finns både äpple, clementiner, bananer och vindruvor att smaska på. Någon gång får man ju försöka va lite nyttig också.

Nu har snart alla jag känner, i min vaccinationsgrupp, fått minst första sprutan. Inte mannen och jag! Den första sprutan ska det bli nästa vecka.
Nu är jag så osäker igen. Allt fler tackar nej till AZ vaccinet. Måste erkänna att jag känner mig både splittrad och osäker. För väl bara vänta att se vad som sker den aktuella dagen.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar