fredag 9 april 2021

Skarpt läge......

Först måste jag göra en rättelse vad gäller bloggens innehåll igår.
Bildens datum på sto och föl ska vara 2016 och inget annat.
Tack  E för att du läser bloggen och berättar om/när något blir fel.

Sen är det så att denna dag ska det enligt tema-kalendern firas knivens dag.
Det gör jag genom att hylla dessa våra superknivar


Nu snackar vi kniv!
Fantastiska hjälpredor i köket
Dessa får inte ligga slängda i en hög i knivlådan, utan skall hänga på magnetlist eller sitta i ett knivblock. Nu har vi inget knivblock och magnetlisten är både för liten och för svag för dessa så de får tillbringa sin lediga tid i sin väska.

Det är fredag igen och då får vi väl festa till det lite. Inte för att dagarna har någon större skillnad för oss men lite festligare kan det väl bli. Det blir både kaka till kvällsfikat och lite gott godis som t.ex några punshpokaler. Nu snackar vi godis!

Aprilvädret håller i sig så jag stannar väl inne (idag med)
Kanske finns någt kul att streama, eller kanske blir det en bok.
" ett gott skratt förlänger ju livet" så sägs det i vart fall. Tänk vad praktiskt det vore, jag som gillar att skratta.

Funderade häromdagen på om jag skulle försöka ge mig på att baka surdegsbröd, med egen surdeg förstås. Men, så kom ju det där med att sätta degen. Hur?? Frågade en "expert" som visste på råd. Sätt lite mjöl och vatten och mata sen degen allt eftersom.... Inte mycket till hjälp förstås så jag hoppar över detta baksätt. Det får bli vanlig deg med vanlig jäst, när det nu blir av för just gick tanken på att baka över.

konstigt ändå...en bekant till mig var på en asiatisk krog där personalen sa sig inte kunna  någon svenska. Ändå beställde min bekant både mat och dryck på svenska och fick det hon beställde???


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar