onsdag 5 maj 2021

för syns skull

Besök hos optikern idag.
Syntest och ögonundersökning.
Ögonundersökningen visade att det nu uppkommit efterstarr. Optikern bedömde att det bör bli tal om operation om ca ett år. Så himla tråkigt. Tyvärr kunde komplikationer förkomma enligt optikern. Därför avvaktar man i det längsta.
Beställning av nya glasögon gjordes och nu kan jag bara avvakta ett år innan jag får besked hur långt processen gått.


Så till lite roligare saker.
den lilla ponnyn tycks trivas förträffligt hos oss.
Även hästskötaren tycks trivas med lillhästen. Precis som det ska va.


Det är verkligen stor skillnad med att ha ponny och fullblod. Här på ponnyfronten är allt mycket enklare. Mindre duttande och sjåpigheter. Rejäla ting det här med ponny.
Storleken kan ju också va ett plus. Inte drar den här krabaten omkring en hur som helst även om ponnyn är starkare än vi trots allt. Inga stigbett och andra hjälpmedel behövs för att ta sig helskinnad till och från hagen.
Foderstaten är betydligt enklare också. inte så mycket vitaminer, mineraler, tillskottsfoder och annat energifoder behövs. Hovvård också ett plus. I detta fall inga skor och enklare verkning som håller längre än på fullbloden.
Inte minst behöver denna lille fara iväg och träna stup i ett.
Vad gör han för nytta då. Jo, enorm nytta, främst oersättligt sällskap. Ger den andra hästen mer matlust och finns där vid hans sida så han inte behöver sova ensam. Hästar är ju trots allt flockdjur.

Ja, det var väl lite om detta.......






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar