söndag 30 maj 2021

Söndag och Morsdag




Så var det Morsdag. En dag som egentligen inte skulle behövas, lika lite som fars dag. Alla dagar bör vi tänka på varandra.
Denna morsdag skiner solen på oss och värmen tycks återkomma med kraft. Det blir en dag i trädgården det är ett som är säkert. Redan tidigt i morse gick mannen och jag en promenad, en kort promenad, men ändock.


För länge sedan, jag minns inte nu när det var men då antog jag en utmaning om att skicka iväg tre bilder på samma bokstav genom hela alfabetet. Det tröttnade jag visst på ganska fort. Tror jag slutade redan på bokstaven C. 
Igår när vi hade gäster blev jag påmind om att jag visst inte slutfört mitt antagande. Därför får jag nog försöka en gång till.....idag blir det bokstaven D


Första bilden på D blir diskmaskin


En fantastisk hjälpreda som jag verkligen uppskattar. Den tar hand om allt, som jag i många gånger onödan smutsat ner. T.ex ett vattenglas som jag endast druckit ur en gång innan jag tar ett nytt glas. Tänk så onödigt.

Bild 2  blir Datorskärm


Också en trogen vän. Här kan jag ta del av så många saker, ting och händelser. Här behöver jag aldrig va ensam. Visst, den kräver mycket tillbaka, som tid. Tid vill den ha mycket.


Bild 3 blir Dagbok


Dagbok har jag i femårsversion. Här gör jag små noteringar mest varje dag. Enkla ting som väder och matsedel ibland. Detta kan man oftast kalla värdelöst vetande.



Så till svaret på gårdagens bildgåta.....


Jo det var en kapsylöppnare. 
Ganska svår uppgift denna gång. En person gissade, och gissningen var höna. Kanske inte så långt ifrån ändå. Det får nog bli ett tröstpris, en påse kanelbullar.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar