onsdag 8 mars 2023

en avocado.......

Var iväg till vår lokala livsmedelsaffär tidigt i morse. Dags för veckohandel! Ja, kanske inte veckohandel precis men det räcker väl någon eller några dagar. Blir nog en tur dit igen på fredag. Bland annat köpte jag tre stora fina avocado. Gillar avocado. Kan jag äta till mycket. Men, när jag står där och kikar på mina tilltänkta frukter ( klämmer INTE på dem) så kom jag att tänka på en häst.




Jag har haft en häst som hette Avocado!!! Jo, och jag har döpt honom själv. Min första egna uppfödning. Detta hände sig i början av sjuttiotalet, alltså länge sedan. Varför han fick heta Avocado har jag ingen aning om. Kanske för att det var en ganska ny erfarenhet för oss nordbor med denna sydamerikanska frukt. Hur som så fick han heta just Avocado
Bilden ovan föreställer inte honom. Nä, någon bild på honom har jag inte lyckats finna. Minns inte så mycket om honom mer än att han var fux. Halvblod. Ganska samarbetsvillig och lättriden. Nog om honom nu.

Denna dag när solen skiner så vackert, himlen är vinterblå, det är vindstilla och det ligger lite snö på marken då ska jag iväg med bästisarna och gofika på "stan". Mycket ska vi fika men mest ska vi nog sladdra. Länge sen nu vi fysiskt träffades. Blir liksom annorlunda än att prata i telefon.

Sen ska jag plocka undan mitt tråkiga och usla pussel. Väntar nog en stund innan nytt får ta plats på pusselbordet.

Hoppas ni alla får en fin och härlig dag.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar